MUNTALÀ SEGURA, Isidre

Nascut el 16 d’abril de 1890 a La Floresta (Lleida). Treballava de guarda rural, interí, des de l’ 1 de juliol de 1934; el 1937 va entrar a treballar a Proveïments. Consta que la seva professió era picapedrer i que va formar part de la Junta Directiva del Sindicat UGT, secció construcció, d’on era cobrador de les quotes sindicals.

El 15 de febrer de 1939 va demanar el reingrés a l’Ajuntament, però el 30 de desembre de 1939,  aquest va acordar la SEPARACIÓ del servei perquè era interí.

Va ser detingut el 1939, va ser jutjat en consell de guerra i condemnat pel delicte de Rebelión Militar a 6 anys i 1 dia de presó per,

antecedentes izquierdistas (…) actuó como miliciano en Manresa en 1937, formó parte de la Junta Directiva del sindicato de la Construcción, sección picapedreros (…) también obtuvo un empleo en la oficina municipal de Abastecimientos y en el ejercicio del mismo efectuó algunos registros domiciliarios para perseguir infraccions en materia de circulación de artículos alimenticios hizo campaña de excitación en contra del M.N.. “

Va estar empresonat al Campament de Penats de Belchite, a la presó de Manresa i a la Model de Barcelona.

Muntalà va obtenir la llibertat condicional amb desterrament a La Floresta, el 24 de juny de 1941 i la llibertat definitiva el 8 d’octubre de 1945.

Documents

Web Cens de manresans privats de llibertat