Cens de depurats de l’Ajuntament de Manresa

 

Al cens de personal separat es  pot consultar la relació del personal laboral de l’Ajuntament al qual es va incoar un expedient de depuració que va acabar amb la sanció de separació o destitució de la feina. També hi consten els treballadors que, obligats, van presentar la seva renúncia.

Al cens de personal cessat hi consta el personal que es trobava, a principis de 1939, a un camp de concentració o a un batalló de treballadors; a la presó o a l’exili i que, per tant, van ser cessats o separats de la feina per no presentar-se al lloc de treball ni presentar l’obligatòria declaració jurada.

Al cens de les persones cessades el 7 de febrer de 1939 hi consta la relació de treballadors i treballadores que van perdre la feina, d’acord amb la normativa sobre la depuració,  perquè, en general,  havien estat contractats després del juliol de 1936. Inclou, també, tot el personal que treballava en les institucions confiscades durant la guerra (Hospital, Casal de Vellesa, Asil Joan Selves, Sanatori de La Culla)