La festa dels Reis d’Orient

Taula de continguts

La Casa Jorba organitzava cada any una cavalcada que recorria els principals carrers de la ciutat. La cort portava unes llargues escales mitjançant les quals es podien fer arribar els regals als infants que vivien en els pisos més alts.

Per la seva banda, la Junta Local d’Assistència Pública distribuïa uns vals entre les famílies necessitades que donaven dret a un lot de roba i joguines amb què se’ls obsequiava la vigília de Reis. En principi, s’admetien totes les peticions que es fessin per part de famílies necessitades. La única limitació era el nombre de lots existents.

Els infants afavorits rebien l’obsequi en l’estatge de l’Associació de Dependents de Comerç de Manresa i Comarca, entitat que col·laborava en l’organització d’aquesta recapta solidària de joguines, roba i aliments.

Documents

Manresa. La festa dels Reis d’Orient, organitzada per l’Associació de Dependents del Comerç i la Indústria de Manresa.

Desembre del 1932. Crida de l’entitat als manresans perquè contribueixen a la subscripció oberta per adquirir robes i joguines i carta en la qual l’entitat convida a l’Ajuntament a “figurar en la llista de donants”. Anunci sobre la cavalcada de Reis, organitzada per la Casa Jorba.

Fotografies


Buscar a tot memoria.cat

La República a Manresa en un clic (1931-1936)