El billar

Taula de continguts

El 1930 es constituí el Billar Club Manresa amb seu social al Saló de Billars del cafè American Bar del Passeig de Pere III. El president i vice-president de l’entitat foren Pere Gomis i Enric Ristol, respectivament.

Ben aviat, el Billar Club Manresa organitzà campionats locals de caramboles (partida lliure) i exhibicions a càrrec de billaristes destacats. L’esdeveniment acabava amb un banquet, generalment presidit per l’alcalde de la ciutat. L’any 1932 el club participà per primer cop al Campionat de Catalunya Inter-Clubs de billar.

A més de l’esmentat club, Manresa tenia dues altres entitats dedicades a la pràctica i aprenentatge del billar, el Club de Billar Mundial, amb seu a l’Hotel Mundial, i el Billar Club Majèstic, si bé ambdues entitats no van durar massa temps.

Documents

(Documents procedents de l’Arxiu Comarcal del Bages)

Anys 1931-32. Petició del Billar Club Manresa a l’alcalde Lluís Prunés per tal que els concedeixi una copa per al guanyador del IV Campionat Local de Caramboles; agraïment a l’alcalde Prunés per part del Billar Club Manresa, per la copa que l’Ajuntament concedí per al III Campionat Local de Caramboles i petició perquè l’alcalde presideixi el banquet en honor dels concursants.

Fotografies

Buscar a tot memoria.cat

La República a Manresa en un clic (1931-1936)