El bàsquet

Taula de continguts

El primer partit de bàsquet que es jugà a Manresa fou a l’any 1929 al camp del Pujolet com a preludi d’un partit de futbol. S’enfrontaren dos equips del club recentment creat Manresa Basket Ball (Manresa BB). Aleshores, a manca de pavellons coberts a la ciutat, els partits de bàsquet tenien lloc a l’aire lliure, cosa que contrastava amb el motiu de l’origen d’aquest esport, a la costa est dels Estats Units: poder practicar una activitat física en un lloc tancat atesa la cruesa dels hiverns d’aquella zona.

Entre els anys 1930 i 1936 proliferaren les penyes que constituïen les pedreres dels equips de bàsquet manresans. Els partits solien disputar-se a l’anomenat camp del Blanqueig, davant la fàbrica del mateix nom que es trobava situada entre el darrer tram del passeig de Pere III i l’inici de la carretera de Santpedor.

L’any 1931 tingué lloc la presentació del Club Femení i d’Esports de Manresa.  A partir de la temporada 1932/33, el Manresa BB inicià una carrera meteòrica que culminà el 1934 amb l’ascens a primera divisió, on competí amb els millors equips de Catalunya. En aquest sentit, fou notòria la rivalitat vers els equips de Barcelona: sovint la premsa i esportistes manresans acusaven els equips barcelonins de ser afavorits pels arbitratges i per la Federació Catalana d’aquest esport.

En aquest mateix any 1934, les dues entitats del bàsquet manresà, Manresa BB i Bages, es van fusionar donant lloc a la Unió Manresana de Basket Ball.

Fotografies

Buscar a tot memoria.cat

La República a Manresa en un clic (1931-1936)