L’esquí

Taula de continguts

A través dels tres centres excursionistes de Manresa (Centre Excursionista de la Comarca de Bages, Centre Excursionista Montserrat i Club Muntanyenc Manresà), es van organitzar campionats socials d’esquí de fons, curses de mig fons per a debutants, curses d’eslàlom, de relleus per equips, de parelles mixtes etc. La prova reina de l’esquí manresà era el Campionat Comarcal d’Esquí de les comarques de Manresa i Berga, del qual la primera edició es celebrà als Rasos de Peguera l’any 1932. L’any següent, en aquest indret el C. E. Montserrat hi inaugurà un xalet-refugi que facilità la pràctica d’aquest esport.

La primera cursa de relleus de tot l’Estat es celebrà als Rasos de Peguera l’any 1934 i fou guanyada pel Centre Excursionista de Catalunya seguit dels tres centres muntanyencs manresans. Un dels èxits més importants de l’esquí manresà s’obtingué en els campionats d’Espanya d’Esquí celebrats a la Sierra del Guadarrama el març de 1936. Artur Bargay, de l’Esquí Club Manresà, nom que havia pres la Secció d’Esquí del CECB, fou el millor català i sisè del campionat.

Fotografies

28-4-1933. Repartiment de premis del II Campionat Manresà d’Esquí, al saló de l’hotel Mundial. L’alcalde Francesc Marcet lliura la copa de campió de Manresa d’esquí a Ricard Costa i Vilaró

Propaganda del campionat manresà d’esquí, en aquesta ocasió sobre la seva quarta edició, celebrada el 1935 als Rasos de Peguera.

Buscar a tot memoria.cat

La República a Manresa en un clic (1931-1936)