Acte d’homenatge a Bonifaci Servitja Barnaus i col·locació de la seva stolperstein a Sant Salvador de Guardiola (4/9/2021)

 

L’Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola ha homenatjat a Bonifaci Servitja i Barnaus, que va ser deportat al camp de concentració i extermini nazi de Mauthausen. Havia nascut a Sant Salvador de Guardiola, però els darrers temps va estar domiciliat a Manresa. L’acte s’ha celebrat davant l’Ajuntament i ha comptat amb la presència del seu fill Daniel Servitja, resident a Marsella, i molts familiars i representants del Memorial Democràtic, de l’Associació Memòria i Història de Manresa i de l’Amical de Mauthausen.

Hi han intervingut Georgina Mercadal, alcaldessa de Sant Salvador de Guardiola; Jordi Fontdirector del Memorial Democràtic; Juan M. Calvo, president de l’Amical de Mauthausen; Jordi Pons, de l’Associació Memòria i Història de Manresa i Daniel Servitja, en representació de la família.

Durant l’acte hi hagut un acompanyament musical a càrrec del Col·lectiu Brossa, que ha interpretat peces de la seva obra Músiques de l’Holocaust.

L’acte ha conclòs amb la instal·lació d’una llamborda Stolperstein a la casa natal de Servitja, situada al carrer de Dalt 1.

Ressò als mitjans

El Memorial Democràtic instal·la una llamborda stolpersteine a Sant Salvador de Guardiola (Regió7, 4/9/2021)

Sant Salvador de Guardiola va homenatjar al deportat Bonifaci Servitja Barnaus (Canal Taronja, 6/9/2021)

VÍDEO DE L’ACTE