Partit Socialista d’Alliberament Nacional (PSAN)

  • El Govern Civil va prohibir la conferència Per un futur socialista als Països Catalans, a càrrec de Jaume Fuster Guillemó i Jaume Alegre Fainé que s’havia de celebrar el 7 de juliol de 1976  als locals de la Caixa d’Estalvis de Manresa.Aquest acte formava part d’un cicle de conferències de presentació dels partits polítics a Manresa. La proposta inicial va sorgir dels partits polítics que començaven a sortir de la clandestinitat i la van portar a terme amb la col·laboració de l’Associació d’exalumnes de l’institut Lluís de Peguera, que era qui organitzava els actes. Aquesta conferència era la presentació a Manresa del PSAN i va ser l´única que es va prohibir.

 

  • Míting Per un futur socialista, a càrrec de Josep Lluís Blasco, Ignasi Perramon,  i Antoni Serra, el 5 de març de 1977, al Cercle Familiar Recreatiu, amb assistència d’unes 600 persones. Va ser la presentació del PSAN, després de les prohibicions que havia patit.

 

Vegeu Ignasi Perramon Carrió. Cursa de fons. El PSAN creix al Bages (1976-1979)

 

  • El Govern Civil va prohibir el míting Manresans guanyem l’autonomia, guanyem la Generalitat, que s’havia de realitzar a la Pista Castell,  el 4 de juny de 1977, per no complir els requisits de la Llei 17/1976. L’acte estava organitzat pel Partit Carlí, Esquerra Republicana de Catalunya i PSAN. Els oradors havien de ser Josep Badia, Ramon Borràs i Josep Huguet. Miquel Asensio Quiñonero  havia fet la sol·licitud el 27 de maig de 1977.

 

 

Buscar a tot memoria.cat