Sindicalisme

  • Taula rodona Crisi econòmica i futur del sindicalisme, a càrrec de Florentino Andrés Zafrilla, Enrique Manzano Pascual, Josep Griera Cors, Antoni Lucchetti Farré i Josep Lluís López Bulla, el 24 de gener de 1976, a la sala d’actes de la Caixa d’Estalvis de Manresa. La xerrada va tenir un gran èxit de públic.

 

  • Prohibició per celebrar una reunió de treballadors del metall per parlar de l’aplicació del conveni siderometal·lúrgic local de Manresa, el 30 d’octubre de 1976 al pavelló del Congost. El motiu que es donava per la prohibició era  que com a reunió sindical que era quedava fora de la Llei 17 /1976 de 29 de maig i per tant a qui corresponia l’autorització era a l’organització sindical. Finalment, es va autoritzar la celebració d’una assemblea el  6 de novembre de 1976 als locals sindicals.

 

  • Prohibició de realitzar la conferència Les organitzacions sindicals avui, a càrrec de Manuel Ramos Gómez i que s’havia de celebrar el dia 14 ( no sabem el mes, però sí que s’havia de celebrar el 1976) a l’escola Puigberenguer.

 

  • Prohibició de celebrar una assemblea extraordinària de treballadors del tèxtil de Manresa a la Pista Castell, el 2 d’abril de 1977. El motiu era que, atès que es tractava d’ una reunió sindical, quedava fora de la Llei 17 /1976 de 29 de maig i estava sotmesa a la legislació sindical.

 

  • Míting Per la llibertat sindical i la unitat de la classe treballadora,  a càrrec d’Enric Martí Saumell, Albert Puntí Culla,  Ramon Cayuela Simelio, Luis Andrés Edo, el 2 d’abril de 1977, al pavelló municipal del Congost. Presentació de la CNT (Confederació Nacional del Treball).

 

  • Míting en solidaritat amb els treballadors d’Indústria Metal·lúrgica IVI S.A. d’Artés, a càrrec de Josep Fuentes Ribas a la Pista Castell. Ho havia sol·licitat Sebastià Vives Antúnez.

Vegeu també els documents de Primer de maig

 

 

 

Buscar a tot memoria.cat