Assemblea del Bages

  • Conferència Una alternativa democràtica per al Bages, a càrrec de Xavier Sitjes Molins, Ignasi Perramon Carrió, Carles Llussà Ruiz, Lluís Maruny Curto, el 22 de juliol de 1976 a la sala d’actes de la Caixa de Manresa. L’ acte era la presentació pública de l’Assemblea del Bages. Hi van assistir unes 150 persones.

 

  • El Govern Civil va prohibir la conferència La política i el problema de la violència que s’havia de celebrar, el 22 de setembre de 1976, al Cercle Familiar Recreatiu.

 

  • Conferència Per una alternativa democràtica municipal, a càrrec d’Ignasi Perramon Carrió i de Pau Alegre Nadal, el 6 de novembre de 1976, a l’escola Sant Ignasi. El dia 12 de novembre l’Alcaldia va informar el Govern Civil sobre l’acte realitzat.

 

  • En el marc de la campanya Salvem Manresa per la democràcia es va celebrar una reunió a la Pista Castell, el 13 de novembre de 1976, per reivindicar per a  la ciutat de Manresa els edificis del Casino, de la Casa de Lluvià i “demás edificios hasta ahora destinados al uso público y que peligran de pasar al uso privado”.  Va comptar amb la participació d’Anton Baraut Guilà, Josep Vila Closes i Ramon Majó Lluch.

 

  • Conferència L’Estatut de Catalunya, a càrrec de Josep Andreu i Abelló al Cercle Familiar Recreatiu, el 23 de març de 1977. L’acte va ser organitzat per l’Assemblea Democràtica de Manresa.

 

Vegeu Josep M. Bertran Teixidor. Pàgines viscules. L’Assemblea Democràtia del Bages.

Buscar a tot memoria.cat