Actes autoritzats

Els anys de la Transició Democràtica (1975-1982) van ser d’una intensa activitat política i cultural. Arreu de Catalunya es van portar a terme nombrosos actes organitzats per diverses entitats, partits polítics, institucions, associacions de veïns… Manresa no va ser diferent a la resta del país i per tant, es van celebrar una quantitat important de conferències, xerrades, taules rodones, manifestacions, recitals de cançó, entre d’altres.

Podeu veure en apartat  la relació cronològica dels actes autoritzats a Manresa des de la mort de Franco fins a finals de 1977. En aquesta hi trobareu, amb la lletra vermella, els actes dels quals tenim documentació. Clicant a sobre accedireu als documents i a l’explicació de l’acte.

En aquesta relació hem recollit, únicament,  els actes polítics, econòmics, socials i culturals, dels quals tenim constància,  que van ser autoritzats o que, malgrat la prohibició, es van portar a terme. Els actes relacionats són els que van tenir rellevància política en aquell context.

En canvi, no s’han recollit la resta d’actes culturals que van portar a terme les diferents entitats manresanes, ni la majoria de les assemblees de les AAVV, ni tampoc tots els actes sindicals. Tampoc les projeccions de Cine-club Manresa ni  la majoria d’actes de les Festes de la Llum ni de la Festa Major de Manresa.

 

Buscar a tot memoria.cat