Congrés de Cultura Catalana

  • Presentació dels treballs sobre L’estructura sanitària a Manresa, en el marc del Congrés de Cultura Catalana, el 2 d’abril de 1977, a la sala d’actes de la Caixa d’Estalvis de Manresa. La presentació va anar a càrrec de Josep Martí Valls, Roser Torra Bastardes, Carme Altimiras Bosch i Joan Cornet Prat. Ricard Cots Parcerisa, membre de la comissió local de l’àmbit d’estructura sanitària del Congrés de Cultura Catalana, va sol·licitar-ne l’autorització.

 

  • Cicle de Conferències sobre literatura catalana, realitzades al local Esplai de la Caixa de Pensions, en el marc del Congrés de Cultura Catalana:

30 d’abril de 1977: La poesia com a bandera,  a càrrec de Josep Palau i Fabre.

7 de maig de 1977: Què passa amb el llibre infantil?,  a càrrec de Josep Albanell Tortadas.

14 de maig de 1977: Problemes de la traducció, a càrrec de Feliu Formosa Torras.

21 de maig de 1977:  La novel·la,  a càrrec de Montserrat Roig Fransitorra.

28 de maig de 1977: El conte, un gènere marginal,  a càrrec de Pere Calders Russinyol.

 

  • Actes finals de l’àmbit del Dret del Congrés de Cultura Catalana celebrats a Manresa:

-Conferència La funció del dret en les lluites per un nou urbanisme,  a càrrec de Tomàs Pou i Miner, a la sala de la Plana, el 28 d’octubre de 1977.

Inauguració de l’exposició Llibres jurídics catalans i de la Mostra del que ha estat i és el dret català, el 28 d’octubre de 1977.

– Projecció del film  La Ventafocs  a la Sala Loyola el 29 i el 30 d’octubre de 1977, organitzat per Rialles.

Conferència Els grans juristes manresans, a càrrec Jacint Rosal, Josep M. Manubens i Xavier Sitjes a la sala d’actes de la Caixa d’Estalvis de Manresa el 3 de novembre de 1977.

Conferència Codi de família: matrimoni, divorci i fills extramatrimonials,  a càrrec de Josep Peré Balay a la sala d’actes de la Caixa d’Estalvis de Manresa, el 4 de novembre de 1977

Teatre La primera història d’Esther de Salvador Espriu, a càrrec de la companyia d’Adrià Gual, sota la direcció de Ricard Salvat al Teatre Conservatori, el 5 de novembre de 1977. El mateix dia, sardanes al passeig de Pere III.

Acte acadèmic de cloenda de l’àmbit de Dret a l’Ajuntament de Manresa el 6 de novembre. El mateix dia es va fer un dinar de germanor, una visita a la Seu de Manresa i una audició de l’Orfeó Català.

Buscar a tot memoria.cat