Conferències de presentació dels partits polítics

A Barcelona, durant la primavera del 1975, s’havia celebrat un cicle de conferències, conegudes com Les terceres vies a Europa, que van esdevenir la presentació pública dels partits de l’oposició democràtica. A diferents ciutats de Catalunya, entre elles Manresa, es van organitzar, també, cicles de conferències de temàtica política, que van significar la presentació dels partits d’oposició democràtica a Manresa. La iniciativa va sorgir dels partits polítics agrupats a l’Assemblea del Bages i les conferències les van organitzar conjuntament amb l’Associació d’exalumnes de l’Institut Lluís de Peguera.

Es van poder celebrar totes les conferències, excepte la del PSAN (Partit Socialista d’Alliberament Nacional) que es va prohibir.

  • Conferències Socialisme avui i Per un sindicat unitari, a càrrec de Jordi Marsal a la sala d’actes de la Caixa d’Estalvis de Manresa, els dies 19 i 25 de juny de 1976 respectivament. Presentació de  CSC (Convergència Socialista de Catalunya)

Vegeu Bertran Teixidor, Josep Maria. Pàgines viscudes. 1976, l’any on l’activitat política va sortir de l’armari.

 

Podeu escoltar l’àudio del míting de la Sala Loiola al web Les últimes detencions del franquisme a Manresa (octuibre-desembre 1975)

Vegeu Bertran Teixidor, Josep Maria. Pàgines viscudes. 1976, l’any on l’activitat política va sortir de l’armari.

 

  • La conferència Per un futur socialista als Països Catalans, a càrrec de Jaume Fuster Guillemó i Jaume Alegre Fainé, que s’havia de celebrar el 7 de juliol de 1976 als locals de la Caixa d’Estalvis de Manresa, va ser l’única de tot el cicle que va prohibir el Govern Civil. Havia de ser la presentació del PSAN (Partit Socialista d’Alliberament Nacional).

 

  • Conferència Inserció del Bages en l’estructura economicosocial de Catalunya, a càrrec de Josep Benet Morell, Ignasi Perramon Carrió, Carles Llussà Ruiz i Xavier Sitjes Molins, el 9 de juliol de 1976 a la Sala Loyola.

 

 

  • Conferència Estatut d’Autonomia, una aspiració popular, a càrrec d’ Antoni Torra Oliveres, Josep Camprubí Casas, Ignasi Perramon Carrió i Josep Badia Torras, a la sala d’actes de la Caixa d’Estalvis de Manresa, el 30 de juliol de 1976.

 

Buscar a tot memoria.cat