01/11/1939 Epistolari Prat-Martí

Bram, 1 de novembre del 1939

            Amic Martí: Acabo de rebre la teva carta i amb tot i que vaig escriure’t ahir, et poso quatre ratlles per si les reps abans d’anar a Béziers, cosa que, com pots suposar, m’alegra molt.

Potser hauria de pensar que, en tot cas, ja me n’hauries parlat tu, però tant se val que prescindim de formulismes [sic: formalismes] versallescos. En el taller de Mr. Courdial no hi hauria possibilitat d’un lloc per [a] mi? Ignoro com ho té muntat, però si realment té taller, per mica que la guerra duri, és molt probable que se li augmenti considerablement la feina. Ja saps que per raó del meu ofici que puc fer i reparar pràcticament totes les punyeteries de l’òptica i de l’ortopèdia; ja veuràs si és prudent o factible de parlar-n’hi. Pots afegir-li la meva filiació política que, si convingués, vindria ratificada per l’Association des Amis de la République Française.

En fi, ja ho veuràs, perquè com et deia ahir, no em simpatitza anar a Sept-Fonds, on proven la gent d’una manera especial. Si [hi] ha possibilitats, posa’m quatre ratlles. Altrament, no t’hi amoïnis.

Hem rebut carta d’en Coromines, ben poc satisfactòria. Els altres, tots anem fent i em donen records. Cordialment, teu,

Vicenç Prat