13/10/2021: donació al Museu d’Història de Catalunya del porta-cintes de l’Agrupació

 

El 13 d’octubre del 2021, el “biberó” Miquel Morera i Darbra, de 101 anys, antic responsable de premsa i propaganda de l’entitat i enllaç del sector Sarrià-Sant Gervasi, ha signat la donació al Museu d’Història de Catalunya del porta-cintes de la històrica Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41, de la placa de la Creu de Sant Jordi concedida a aquesta entitat i d’un banderí de la Columna Macià-Companys on Miquel Morera s’havia allistat de voluntari als 16 anys per anar a defensar la República. Des d’avui aquests objectes passen a formar part de la col·lecció del Museu.

A l’acte hi ha assistit també familiars d’Antoni Quintana Torres, fundador i ànima de l’Agrupació; la directora del Museu d’Història de Catalunya, Margarida Sala; els tècnics del Museu Mariona Companys i Raquel Castellà; el director del Memorial Democràtic, Vicenç Villatoro, i el president de l’Associació Memòria i Història de Manresa, Joaquim Aloy.

La relació entre Antoni Quintana Torres i Miquel Morera i Darbra fou molt estreta i de plena confiança. Al funeral d’Antoni Quintana Torres, el desembre del 2007, Miquel Morera va adreçar-li aquestes paraules: “Hem perdut el nostre President, el nostre Comandant en Cap, però sobretot el gran amic. L’Antoni tenia el cap clar per prendre decisions i ho ha demostrat fins a l’últim moment amb la serenor que ha enfrontat el seu traspàs. Sabia evitar desavinences i il·lusionar-nos amb els projectes, per treballar tots fent pinya. Ha estat una persona positiva, animosa, engrescadora: el cos i l’ànima de la nostra Agrupació. […] Adéu President, adéu company, adéu amic. Adéu Toni. Que reposis amb la pau que sempre has somiat i que tens ben merescuda. Adéu per sempre».