Gràcies per seguir-nos i que tingueu un molt bon any 2022!

Manresa, l’any 1927, vista des del Teatre Kursaal.

 

Durant l’any 2021, gràcies al suport dels socis, de les donacions i de les institucions, hem pogut fer realitat les iniciatives següents:

D’altra banda, hem participat activament en l’organització de l’homenatge a cinc deportats manresans (cercant-ne també documentació i familiars) i la col·locació de les respectives stolpersteine, quatre a Manresa i una cinquena a Sant Salvador de Guardiola. I hem intentat donar resposta a diverses consultes sobre diferents temes relacionats amb la memòria històrica.

Enguany hem participat en l’organització de l’acte commemoratiu dels 50 anys de l’Assemblea del Bages i de l’Assemblea de Catalunya; hem col·laborat en l’acte de reconeixement al moviment veïnal de Manresa, una iniciativa de l’Associació Cultural El Galliner; en els actes del  Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust i en el Premi Joaquim Amat-Piniella. També hem presentat alguns llibres.

Durant el 2021 també s’han incorporat 14 articulistes més a l’apartat “Records personals”. Actualment ja són 29 els manresans que hi escriuen records i vivències de la Manresa de la seva infància i joventut.

També hem allotjat al nostre portal el web de l’Associació Cultural El Galliner “Teatres i cinemes de Manresa”, amb prop de 2.000 documents, entre fotografies, cartells i programes, i hem col·laborat en la seva edició.

També hi hem inclòs dos treballs externs de gran interès: una entrevista del periodista Aleix Solernou a Joaquim Alquézar, un manresà que ens explica l’horror de la guerra, i un treball d’Anna Lozano sobre les sentències del Tribunal de Orden Público franquista contra manresans.

Paral·lelament, hem continuat omplint el nostre espai educatiu, www.memoria.cat/edu, amb nombrosos continguts didàctics de gran interès, per tal de fer arribar a l’alumnat i al professorat materials didàctics i eines de suport que facilitin el treball a l’aula .

Si podeu col·laborar, si ens podeu ajudar, durant el 2022 podrem continuar produint més projectes de recuperació de la memòria històrica. El vostre suport ens és necessari. Aquí trobareu la manera de col·laborar: https://www.memoria.cat/suport/

Moltes gràcies per seguir-nos i molt bon any!

Buscar a tot memoria.cat