Dijous 26: inauguració de dues exposicions sobre la República

Dins dels actes de la Festa Major de Manresa, dijous vinent, dia 26 d’agost, a les 19:15 h., tindrà lloc al Grup Escolar Renaixença la inauguració de dues exposicions relacionades amb la República:

Tres dies d’abril. 90 anys de la proclamació de la República

És una exposició produïda pel Memorial Democràtic, que vol mostrar, a través de fotografies i testimonis, com es va viure la proclamació de la República arreu de Catalunya. Des del 14 d’abril de 1931, tres dies plens d’alegria i emoció per a una part significativa de la ciutadania, que esperava un canvi polític des de feia dècades.

República i Escola a Manresa (1931-1939)”

És una mostra produïda per l’Associació Memòria i Història de Manresa sobre l’obra educativa del govern de la República a Manresa, el moviment de renovació pedagògica que va significar, la construcció del Grup Escolar Renaixença i la tasca i el compromís dels seus mestres.

Ho organitza: Ajuntament de Manresa. Hi col·laboren: Arxiu Comarcal del Bages, Museu de Manresa, Diputació de Barcelona, Direcció General de Memòria Democràtica de la Generalitat de Catalunya i Memorial Democràtic.

Els textos són de Joaquim Aloy i Pere Gasol, de l’Associació Memòria i Història de Manresa, i el disseny és de l’estudi Porta Disseny.

L’entrada a les exposicions és pel carrer del Bruc 112-114.

Horaris: del 26 al 30 d’agost i els dies 4, 5 i 11 i 12 de setembre, de 18 a 20 h.

Buscar a tot memoria.cat