14. 19/06/1973 Planas-Farreras

Carta de Joan Planas i Martí a Francesc Farreras i Duran (Barcelona, 19/6/1973)

Transcripció:

Barcelona, 19/6/73

Estimat Paquito: Vaig rebre juntes les teves cartes del 7 i 8 de juny.

Aquestes ratlles tenen per objecte el donar fe del fet de que he fet entregar a Correus un exemplar del llibre “Les Planes”, que trameto per via aèria i certificat. És la tercera vegada que’l trameto, i si a la tercera va la vençuda, espero que arribarà feliçment a destí.

Ja veuràs que la impressió de l’Antoni sobre el llibre és excessivament benèvola. Si hagués pensat en un treball per a llançar al públic, en primer terme hauria fet una cosa més cuidada i, després, ho hauria enfocat d’una manera molt distinta.

Fa pocs dies vaig dinar en un restaurant instal·lat a la finca “Les Brucardes”, del terme de Sant Fruitós de Bages. Des d’aquella altura, contemplàrem a plaer, a l’altra banda del riu, la casa i finca de les “Gèneres”, la qual, si no vaig equivocat, era teva. Aquesta circumstància feu brollar el teu nom en la nostra conversa i em va donar ocasió d’explicar a la gent jove de la meva família unes quantes coses sobre la teva persona. No sé si et xiularen les orelles!

El llibre de l’Antoni sobre Turisme és magnífic, i ha estat oportuníssim. Per desgràcia, la història d’aquest país solament la coneixem els qui tenim els cabells blancs i l’esquena plena de xacres. La joventut es creu que’l món va començar l’any passat i cal fer-l’hi entendre que fa molts anys que dóna voltes. Celebraré molt que’ls projectes que m’anuncies es portin a cap.

De Josep Ma, trobaràs en el llibre meu alguna cosa. M’han dit, per un parell de conductes, que està a punt de publicar-se una àmplia biografia seva. Veurem si serà així.

La meva muller m’encarrega us saludi, en nom seu, a la teva esposa i a tu. Per compte meu, va una forta abraçada.

Joan