12. 07/06/1973 Farreras-Planas

Carta de Francesc Farreras i Duran a Joan Planas i Martí (Cuernavaca, 7/6/1973)

Transcripció:

7 de Juny de 1973

Estimat amic Joan:

Encare no he rebut el teu llibre sobre LES PLANES de SANT MATEU, i are encare en tinc més ganes de llegir-lo i tenir-lo en la meva Biblioteca perquè el cosí Antoni, que està encantat de les atencions que li prodigàreu tu i la teva esposa durant el seu pas per Barcelona, me’n parla de manera que em fa venir l’aigua a la boca. Entre altres coses, diu, i m’ho diu no pensant pas que t’ho repetiré, sinó perquè aixís ho pensa. Diu: “Em va dedicar un exemplar del seu llibre, que està molt bé. Molt. M’ha agradat molt. Vaitj disfrutar molt llegint-lo en el tren durant el meu viatge de retorn, etc., etc.”.

Perquè no et decideixes a anar a Correus i posar-lo com a paquet aeri i me l’envies? T’ho prego de tot cor i per forçar la cosa ja et dono les gràcies per endavant. Hi confio, amic, hi confio…

Tampoc he rebut el seu llibre sobre TURISME i temo que hi hagin problemes de censura, cosa que em doldria perquè li caurien les ales i quedaria desarticulat per a continuar fent el que tenim projectat, sobre AGRICULTURA, “ELS FARRERAS”, “ELS MANRESANS I LA SEGONA REPÚBLICA”, etc., etc. Jo només li forneixo material i ideas. Ell, a fer d’autor, o sigui a acoplar les dades, embastar i cosir, expurgar i sobretot donar-hi forma i l’acabat. Jo el que vull és que es fasi i ell ho pot fer si no l’aixalen des del primer llibre que li sorti a gust d’un Editor com en Fornas.

M’has d’enviar un currículum extens de Josep Maria[1]. No hi pot faltar. Dades sobretot sobre el temperament, abtituts i iniciació al periodisme. Jo ho puc fer, i em sembla que millor que ningú, ja que començà amb mi quant duia calces curtes encare, fent els ESPORTS a El Pla de Bages i com que li feia por d’agafar la ploma la primera crònica d’un partit de futbol me l’explicaba i jo l’anava escribint. Va tenir tant èxit que ja es llençà.

També una quartilla sobre mi, del que pensabes tu quant la meva política de Manresa anava enlaire i jo mateix anava llençant protagonistes. Jo sé que tu deies que jo era l’eix, etc.

Mentres arriba el teu llibre, m’agradaria llegir alguna carta teva i saber que esteu bé i que encare et recordes del Paquitu.

Els meus afectes a la teva Senyora. Encare recordem amb la Carme de quant, des de la Farmàcia de Sant Vicens, érem clients de casa seva on compràvem drogues i Patents.

Reb una forta abraçada del teu bon amic.

 

[1] Josep Maria Planes i Martí.