Les exposicions sobre els bombardeigs a Manresa

El tema dels bombardeigs franquistes a Manresa ha estat objecte als darrers anys de dues exposicions.

 

“Bombes franquistes sobre Manresa”

La primera portava per títol “Bombes franquistes sobre Manresa”, va ser produïda per l’Ajuntament de Manresa i el Museu Comarcal de Manresa i comissariada per Joaquim Aloy i Pere Gasol. Va tenir lloc al Museu Comarcal del 15 de desembre del 2008 al 25 de gener del 2009. Podeu veure els plafons de l’exposició en aquest enllaç.

Podeu veure aquí els plafons de l’exposició.

La mostra manresana complementava l’exposició “Quan plovien bombes”, de Xavier Domènech Sampere i Laura Zenobi, inaugurada al Museu d’Història de Catalunya el febrer del 2007 i que va itinerar per diferents municipis.

 

“I la mort va caure del cel. 80 anys dels bombardeigs franquistes a Manresa”

La segona exposició tenia el nom “I la mort va caure del cel 80 anys dels bombardeigs franquistes a Manresa”, va ser produïda per l’Associació Memòria i Història de Manresa i l’Ajuntament de Manresa i es va ubicar al refugi antiaeri del Grup Escolar Renaixença de Manresa entre el 18 de gener i el 3 de març de 2019. Els comissaris van ser els membres de l’Associació Memòria i Història de Manresa Joaquim Aloy, Pep Castilla, Pep Corral, Conxita Parcerisas i Teresa Torra.

Trobareu tots els continguts de l’exposició en aquest web específic.

Buscar a tot memoria.cat