Documents divulgatius

L’opuscle “Bombes franquistes sobre Manresa” (format pdf).

L’Ajuntament de Manresa –amb el suport del programa “Memorial Democràtic” i la col·laboració de l’Arxiu Comarcal del Bages- ha editat l’opuscle “Bombes franquistes sobre Manresa. Els atacs aeris al final de la Guerra Civil. (Desembre 1938-Gener 1939)”.

El llibret, del qual són autors Joaquim Aloy i Pere Gasol, té 36 pàgines, va ser publicat l’any 2008 i reeditat el 2018.

L’opuscle es pot aconseguir de forma gratuita al al Centre Cultural el Casino.

 

Els continguts de l’exposició “Bombes franquistes sobre Manresa”.

 

 

 

 

 

 

La guia didàctica del DVD “Entre el soroll i el silenci (format pdf).

L’Ajuntament de Manresa ha editat una guia didàctica del documental Entre el soroll i el silenci. Els bombardeigs franquistes a Manresa (1938-1939).

La guia, elaborada pels historiadors Carles Llussà Llorens i Jaume Serra Carner ofereix orientacions d’activitats als docents de secundària per tal de poder treballar el DVD amb els seus alumnes. Els materials estan pensats sobretot per a l’alumnat de 4t d’ESO i 2n de Batxillerat, ja que la temàtica de què tracta està inclosa dins els respectius currículums d’història.

El dossier presenta 22 propostes didàctiques: debats, activitats individuals, activitats de grup, comentaris de textos històrics, etc.

La guia s’ha distribuït a tots els centres d’ensenyament secundari de Manresa en format paper i en CD.

 

Reportatge “Entre el soroll i el silenci” del programa “Angular”, de Televisió de Manresa, sobre el documental dels bombardeigs i la guia didàctica

Els plafons de l’exposició “I la mort va caure del cel. 80 anys dels bombardeigs franquistes a Manresa”

Els refugis. La tasca de la Junta de Defensa Passiva (format html).

Els bombardeigs franquistes a Manresa (1938-1939) (format html)

Buscar a tot memoria.cat