Portal de memòria
i història de Manresa

Web de

Escriptor i intel·lectual manresà (1913-1974)

foren els ulls terriblement cansats de l’Amat-Piniella allò que més coses
em van saber dir del que havia significat l’infern nazi“. (Montserrat Roig)

Felicitacions rebudes pel web

El 8 de setembre del 2004 el jurat del quart premi LLETRA de pàgines web sobre literatura catalana nominava el present web per ser “un punt obligat de referència sobre l’autor pel volum i la qualitat de la informació i la documentació aplegades“.  A continuació us esmentem algunes de les felicitacions rebudes:


“He mirat la pàgina i, com una persona que coneix molt bé Mauthausen, puc dir-vos que m’ha agradat molt, especialment la secció dedicada als documents” .

(Ricard Estarriol, antic corresponsal de “La Vanguardia” a Austria. Març del 2004)

 

“No sabeu pas l’emoció que he sentit en poder escoltar la veu de la Montserrat Roig. Magnífic, magnífic… Moltes felicitats. Serà un treball de referència, no en tinguis cap dubte. Ja saps que tinc una relació molt especial amb la figura d’Amat-Piniella; conèixer qui ha fet la web i saber-me dipositari de la seva estima fa créixer encara més aquesta relació.

Mantenir viva la flama de l’Amat-Piniella és un deure que tenim com a manresans i catalans. Evitar que ens apaguin la flama de la reivindicació com a persones i com a societat és una obligació, malgrat el mal vent que bufa o potser per això mateix”.

(Salvador Redó, Cap del departament de Fotografia de Regió7. Any 2004)

 

“Quisiera aplaudir su web dedicada a Joaquim Amat. La conocí por primera vez hace dos o tres años y fue lo que me motivó viajar a Manresa. El web es, sin lugar a dudas, un tesoro que promueve el estudio de este autor.” 
(Maureen Tobin Stanley, professora de la University of Minnesota Duluth)

 

“Molt bé! En un primer recorregut que hi he fet, he vist que és una web completíssima, i amb documentació de tot tipus i molt interessant. Molt treballada i amb molt esforç per buscar documents i imatges. La recuperació de la conferència de la Montserrat Roig li afegeix encara un nou al·licient. Gràcies i felicitats.”
(Ignasi Perramon, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manresa. Any 2004)

 

“En el seu dia, fa molts anys, vaig llegir el llibre d’en Joaquim i em va deixar un record molt fort. La vostra web em sembla un bon homenatge a l’home que va viure aquella horrible experiència. Em semblen especialment emotives i humanes les postals de Mauthausen. Moltes gràcies.” 
(Jaume Pujol-Busquets Pinyana)

 

“La meva opinió és excel·lent: us en felicito de tot cor!! Gràcies per posar a la xarxa aquesta informació tan ben posada i tan útil! En faré divulgació extensa, tanta com pugui.”
(Joan Badia Pujol. Òmnium Cultural. Any 2004)

 

He vist la vostra web i només em cal felicitar-vos. La vostra tasca és encomiable i molt necessària per conservar la memòria i més en aquests temps tant estranys pel que passa el nostre país.”

(José Fernández. Col·laborador del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, 6-5-2010)

 

Això sembla talment un pou sense fons…. FELICITATS pel vostre treball incansable i incontestable“.

(Jaume Torras Rodergas, 19-11-2010).

 

El web memoria.cat/amat és “un poderós megàfon de la vida i l’obra d’aquest intel·lectual que va patir durant cinc anys les tenebres del camp d’extermini nazi de Mauthausen”.

(Maria Palau, diari “Avui”, 12-12-2010)

 

“Un très grand bravo à ce site et à ses animateurs pour le sérieux de leur travail, le choix de leurs textes et documents … Ces thèmes là sont ô combien importants et encore d’actualité, hélas! Et tous les jours encore il nous faut combattre l’intolérance, le fascisme, le nazisme ou le racisme et lutter contre ces plaies que sont l’ignorance, l’oubli, le mensonge et le négationnisme. Votre travail est intelligent et remarquable, il est très pédagogique et de nécessité publique, universelle même. Il !n’y a pas encore assez de grands sites tels que le vôtre, et de cette qualité, sur le net. Dommage! Peut-être, faudra-t-il que vous envisagiez d’en traduire quelques extraits en d’autres langues pour qu’il soit accessible au plus grand nombre(les légendes des photos par exemple, car bon nombre d’entre elles sont originales). Un abrazo”

(Anònim. 15-2-2011)

Buscar a tot memoria.cat

Joaquim Amat-Piniella