Web de

Escriptor i intel·lectual manresà (1913-1974)

foren els ulls terriblement cansats de l’Amat-Piniella allò que més coses
em van saber dir del que havia significat l’infern nazi“. (Montserrat Roig)

Maite Salord guanya el 23è premi Amat-Piniella amb la seva obra “El país de l’altra riba”

El premi es lliurarà dimecres vinent, dia 22, a les 19h, a l’auditori de La Plana de l’Om, de Manresa

L’obra El país de l’altra riba (Proa, 2022), de Maite Salord, ha resultat guanyadora de la vint-i-tresena convocatòria del premi Joaquim Amat-Piniella, que es concedeix a una obra ja publicada. El premi l’organitzen Òmnium Bages-Moianès i l’Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració de la Biblioteca del Casino, el Gremi de Llibreters, l’Associació Misteriosa Llum i l’Associació Memòria i Història de Manresa.

L’acte de lliurament, obert a tothom, serà el 22 de febrer, a les 19h., a l’Auditori de la Plana de l’Om de Manresa. El lliurament del guardó serà precedit per una intervenció del pallasso Marcel Gros, que ha preparat la seva actuació a partir de fragments de les obres finalistes d’enguany. L’acte es podrà seguir pel canal de YouTube de Manresa Cultura.

El premi, convocat per Òmnium Bages-Moianès i l’Ajuntament de Manresa, vol reconèixer la millor obra narrativa de temàtica social contemporània publicada la temporada passada. L’acte de lliurament, que tindrà lloc el 22 de febrer, comptarà amb una actuació del pallasso Marcel Gros. L’escriptora Maite Salord rebrà els 2.000€ i l’estatueta creada per Ramon Oms.

El jurat (format per Llorenç Capdevila, Montserrat Caus, Jordi Estrada, Toni Mata, Genís Sinca i Anna Vilajosana) ha triat l’obra de Salord, El país de l’altra riba, entre les quatre finalistes d’enguany, entre les quals, a més de la guanyadora, hi havia El temple dels pobres, d’Alfred Bosch; La vall de la llum, de Toni Cruanyes; i Lliçó d’arquitectura, d’Antoni Vives.

L’acte es podrà seguir pel canal de YouTube de Manresa Cultura.

El premi, convocat per Òmnium Bages-Moianès i l’Ajuntament de Manresa, vol reconèixer la millor obra narrativa de temàtica social contemporània publicada la temporada passada. L’acte de lliurament, que tindrà lloc el 22 de febrer, comptarà amb una actuació del pallasso manresà Marcel Gros.

Trobareu més informació al web d’Òmnium Bages Moianès

Buscar a tot memoria.cat

Joaquim Amat-Piniella