Els records d’Enric Martí Parrot, el propietari del motocarro

(Recopilats per Xavier Martí Orriols)

Enric Martí Parrot, en una foto de l’abril d’enguany. (“El País Semanal”, 9/5/2021)

Al Bar Perdiu (cantonada Passeig/Àngel Guimerà), centre d’operacions de l’equip de rodatge de la pel·lícula Plácido, demanaven un motocarro i algú va anar a un establiment que es deia Guarniceria Roqueta (a la Muralla del Carme) on, a part d’aquesta activitat, tenien parada una bona part dels motocarros autònoms de Manresa que es dedicaven a fer transports. El Sr. Roqueta va indicar a aquesta persona del rodatge que parlés amb el pare.

Un cop al Bar Perdiu, els tractes els va tenir directament amb el Sr. García Berlanga, qui li va explicar que guarnirien el motocarro i que l’únic que volia era puntualitat extrema. Va demanar-li quina quantitat volia cobrar per dia i, malgrat demanar una quantitat força superior a la que guanyava diàriament, un cop finalitzat el rodatge n’hi va donar molt més.

Ell recorda que el rodatge va durar uns 10 dies, amb sessions maratonianes, amb horaris molt extensos i que les tardes s’aprofitaven molts dies per repetir escenes.

En aquestes escenes el motocarro sempre el duia el pare, caracteritzat com el protagonista, excepte en comptades ocasions en què s’enfocava a Cassen molt de prop.

Diu que va tenir molt bona relació amb tots els artistes, principalment amb Cassen i Marisol Reyes. Recorda a Cassen com molt bromista, i sobretot molt nerviós, que no parava quiet. I García Berlanga com una persona molt recta i seriosa a la feina, molt assenyat, i que va tenir molt bon tracte sempre amb ell.

Com a anècdota principal recorda que Cassen no se’n sortia de com conduir el motocarro i en la primera ocasió que li va tocar fer una escena a Cassen conduint, baixant pel carrer de Sant Miquel, li van posar unes pedretes a terra per indicar-li per on havia de passar exactament. Només va ser arrencar i ja es va descontrolar i va anar a parar dins l’aparador de l’establiment de Ca la Dibuixanta (placeta baixant de Sant Miquel)

A part d’això, diu que el paper de Cassen a la pel·lícula reflectia exactament la seva vida. Treballar moltes hores per poder mantenir la família (era acabat de casar) i per poder pagar les lletres del motocarro.

El motocarro en l’actualitat. (Foto Xavier Martí)

Vegeu també: Un motocarro amb totes les lletres (“Levante”, 14/6/2021)

Buscar a tot memoria.cat