Carta de Manuel Companys a Jaume Creus (3/2/1947)

Transcripció:

 

Foix, 3 de febrer de 1947

11 rue du Pont

Senyor Jaume Creus

 

Estimat amic:

Per haver cambiat de residència l’amic Casas (Secretari Departamental), em plau adjuntar-vos unas fulles de “Cens de Necessitats” i “Dades complementàries” del “Servei d’Ajut” de la Generalitat de Catalunya. Són per repartir entre els que ho puguin necessitar, els quals les emplenaran (una de cada per persona o família) i amb el segell Departamental o simplement del vostre Comitè Local, retornar-les a n’en Tauler[1], que crec que és el que ajuda a n’en Pi[2], Conseller encarregat d’aquests afers.

Segons me diguerent, de moment hi ha lots de roba (crec que usada) i esperen queviures i altres coses.

Hem digueren que l’amic Mestres no estava gaire bé; no cal dir com sentiria que la notícia fos certa. Ja tindreu l’amabilitat de saludar-lo en nom meu.

Fa uns quince dies que ens vàrem traslladar açí, on podem estar reunits amb els fills, que com sabeu estaven pensionats al Lycée.

Malgrat el Gobern de la República (ara en crisis), malgrat totes les divisions en partits i grupets, malgrat els anglo-sajons i la O.N.U., hem d’alçar el cor i repetir la vella adreça: aquest any serà el que veurem nostra Catalunya lliberada.

Amb tot l’afecte, vostre i de Catalunya,

 

Manuel Companys

 

(Font: Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà)

 

[1] Joan Tauler i Palomeras

[2] Carles Pi i Sunyer

Buscar a tot memoria.cat