Crèdits

Autora del web: Àngels Rius i Bou, bibliotecària de l’Abadia de Montserrat, historiadora de l’art i membre de l’Associació Memòria i Història de Manresa.

Els escrits del web són un extracte d’una part del seu llibre Impremta i biblioteca a l’hospital militar de Montserrat (1936-1939).- Barcelona: Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2023.- (Biblioteca Abat Oliba; 315).- ISBN: 9788491912576. El llibre es pot adquirir a la pàgina web de Publicacions de l’Abadia de Montserrat: http://www.pamsa.cat

Realització de l’Excel i els gràfics del llistat dels 913 soldats: Antoni Puigbò i Gelada

Procedència de la documentació: Arxiu Abadia de Montserrat i David Blasco i Planesas

Maquetació del web: Jordi Griera-Cors

Disseny: Arnau Aloy Olivé   Capçalera: Carla Méndez

Fotografia de la capçalera: 21 de juliol de 1936. El Dr. Pere Tarrés i el novici Joan Parellada reben la benedicció d’un monjo abans de sortir de Montserrat per anar a Barcelona a cercar ajuda a la Generalitat de Catalunya (Arxiu Fotogràfic de l’Abadia de Montserrat).

Agraïments:
Arxiu Fotogràfic de l’Abadia de Montserrat.
Al germà Josep Galobart, arxiver de l’Abadia de Montserrat, per les facilitats donades per poder estudiar i difondre el llibre de registre dels 913 soldats de l’hospital militar de Montserrat
Al David Blasco i Planesas, per la fotografia dels soldats al cim de Sant Jeroni i el programa de festes de Monistrol per recaptar diners en favor dels soldats de l’hospital militar de Montserrat.
Al Xavier Ferrer i la Montserrat Ribas, de Manresa, per la reproducció de l’aquarel·la de Carles Casas, on es veu Montserrat durant l’any 1937.

Manresa, febrer del 2024

Buscar a tot memoria.cat

El llistat inèdit dels noms de 913 soldats ingressats a l’Hospital militar de Montserrat l’any 1938