El vostre suport ens és imprescindible. Gràcies i molt bon any!

L’any 2019, entre altres activitats, gràcies al vostre suport i al de les institucions, l’Associació Memòria i Història de Manresa hem produït l’exposició i el web “I la mort va caure del cel. 80 anys dels bombardeigs franquistes a Manresa”; el cens de 607 treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Manresa depurats pel franquisme; la digitalització del llibre de signatures de la històrica Casa Jorba; el web “Vilomarencs a la Guerra Civil 1936-1939”, de Montserrat Espinalt, i hem presentat el web “Bagencs de la Lleva del Biberó” en un acte públic de record i homenatge als joves del Bages que foren cridats al front de guerra als 17 anys.

També hem publicat fotografies inèdites del fotògraf Joan Artigues, fotografies dels ponts destruïts durant la retirada republicana (gener del 1939) i un vídeo d’una entrevista d’Enric Roca a Josep Maria Gasol sobre la persecució religiosa de 1936 a Manresa, feta arran del seu documental “Sospita de fe”, de gran interès.

Hem participat, al Pont de Vilomara, en l’acte d’homenatge als vilomarencs que van patir la guerra civil i a la col·locació de la stolperstein de Francesc Playà en aquest municipi i hem continuat entrevistant diferents testimonis de la República, la Guerra, el franquisme i la transició.

També, de comú acord amb la Fundació Universitària del Bages, hem organitzat diferents tallers, i el nostre espai educatiu, memoria.cat/edu, s’ha anat omplint de continguts pedagògics adreçats a professors i alumnes.

Hem participat en el programa “Visites a la Manresa Desconeguda”, en diverses visites guiades, en programes en col·laboració amb altres entitats i en presentacions de llibres.

Si podeu col·laborar, durant el 2020 podrem continuar treballant en més projectes de recuperació de la memòria històrica. Aquí trobareu la manera de col·laborar-hi: https://www.memoria.cat/suport/

Moltes gràcies per seguir-nos i molt bon any!

Associació Memòria i Història de Manresa

Presentació web biberons

Presentació web dels biberons

Fotografies de l’acte de presentació del web “Bagencs de la Lleva del Biberó”, el passat 13 de desembre.

Buscar a tot memoria.cat