Presentació de l’exposició i de l’espectacle “Refugiar-se”

El 3 de desembre del 2018 l’Ajuntament de Manresa i l’Associació Memòria i Història de Manresa presentaven als mitjans de comunicació la programació d’activitats per commemorar els 80 anys dels bombardeigs franquistes i el final de la guerra civil. Entre aquestes activitats destacaven les següents:

  • L’exposició I la mort va caure del cel, que romandria instal·lada entre el 18 de gener i el 3 de març de 2019 al refugi antiaeri del Grup Escolar Renaixença. Es buscava una mostra innovadora i impactant sobre els bombardeigs franquistes a la capital del Bages, que dediqués una especial atenció a les 35 víctimes mortals que van produir.
  • L’espectacle Refugiar-se, una performance artística concebuda expressament amb motiu de la commemoració dels 80 anys dels bombardeigs, que es representaria al mateix refugi antiaeri els dies 22 i 23 de desembre de 2018. Es tractava d’un espectacle multidisciplinari, amb dansa, pintura i poesia, a càrrec de diversos artistes locals, dirigit per Quim Moya.
  • La taula rodona Els bombardeigs franquistes durant la guerra civil, el 25 de gener, amb la participació d’especialistes i la projecció d’un vídeo protagonitzat per testimonis d’aquests fets.

Els actes van ser presentats al mateix refugi antiaeri per la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo; Jordi Bordes, de l’equip de L’Arada, Creativitat Social -productor de l’exposició-; el president de l’Associació Memòria i Història de Manresa, Joaquim Aloy, i els artistes visuals Quim Moya i Sònia Moya. Aquests darrers van fer in  situ una petita intervenció poeticopictòrica.

 

Vegeu la crònica de la presentació dels actes:

Manresa commemora els 80 anys dels bombardeigs franquistes durant la guerra civil (Web Ajuntament de Manresa, 3/12/2018)

80 anys dels bombardeigs franquistes a Manresa durant la guerra civil (Manresadiari, 4/12/2018)