Portada

Aquest web recull gairebé tots els curtmetratges que el manresà Joan Guitart Clapera (Manresa, 1932), home de cinema i activista cultural, ha anat filmant al llarg de la seva vida.

Estem parlant de pràcticament 250 curts que constitueixen una aportació molt important a la història contemporània de la ciutat i de la comarca. Servirà perquè els manresans que van viure els fets enregistrats els puguin recordar i reconèixer-s’hi i perquè les noves generacions puguin descobrir amb detall diferents esdeveniments de la vida cultural i social de la Manresa i del Bages dels últims 50 anys. És un llegat que queda per a la posteritat i això sempre li ho haurem d’agrair. També hi hem inclòs tots els seus enginyosos curts de ficció.

Els darrers anys Joan Guitart ha penjat els seus curtmetratges a Youtube i a Facebook. Ara us els oferim tots amb la màxima qualitat possible i ordenats cronològicament i classificats per temes per tal de facilitar-vos-en la localització. Us informem, també, sobre què hi podeu trobar.

Al web expliquem qui és Joan Guitart Clapera i acompanyem el text amb fotografies i documents personals que evidencien la seva professionalitat i la seva implicació de sempre en el món del cinema i de la cultura en general.

Per a www.memoria.cat és un plaer dedicar-li aquest web i li agraïm molt la seva generositat, el seu entusiasme i la seva col·laboració per tal de fer-ho possible.

Esperem que gaudiu del seu immens llegat cinematogràfic.

Associació Memòria i Història de Manresa

Buscar a tot memoria.cat