Portada

Quan va esclatar la Guerra Civil Espanyola, Lluís Soldevila i Mominó (Manresa, 1931) tot just havia complert cinc anys. Tanmateix, els records acumulats des d’aleshores –i fins i tot des d’abans- perviurien per sempre més en la seva memòria prodigiosa.

En són una mostra les Vivències que va escriure, en les quals fa un repàs d’alguns dels episodis en què va ser testimoni al llarg de la seva infantesa, centrats sobretot en l’etapa compresa entre la guerra i la postguerra. El document va ser guardonat l’any 2008 amb un ex aequo del Premi Jacint Carrió, dins els Premis Bages de Cultura.

Les Vivències de Lluís Soldevila veuen ara la llum a través de Memoria.cat. El document –que es fa públic per primera vegada- enriqueix la galeria de testimonis manresans d’un dels períodes més convulsos de la nostra història recent.

Aquest web també inclou diferents textos de Soldevila, que permeten conèixer amb més profunditat altres experiències de la seva vida:

Finalment, el web ofereix una llarga entrevista, desglossada en 36 vídeos, on Lluís Soldevila repassa alguns dels seus records de la Guerra Civil i el franquisme.

Volem fer públic el nostre agraïment a Lluís Soldevila Mominó -a qui hem consultat i continuem consultant tants temes de la vida manresana de les darreres dècades- per la seva generositat de sempre.

Associació Memòria i Història de Manresa

Buscar a tot memoria.cat