Color sèpia

Monseñor Gibert

Valeníi Gibert i Mensa
16/8/1959: Valentí Gibert i Mensa, arxiprest i rector de la basílica de la Seu, és nomenat fill predilecte de Sant Fruitós de Bages. L’alcalde Isidre Riera li lliura el títol. A la dreta de Valentí Gibert, mossèn Josep Suñé. (Fotografia extreta de la publicació Sant Fruitós de Bages. Història en imatges. 1898-1975. de Grandia, Jaume, i Ruiz, Jesús. Angle Editorial, Manresa 2001).

Fa mesos que li balla pel cap què deu voler dir això de prelado doméstico de Su Santidad el Papa. Hi ha dues paraules que no li lliguen: prelado i doméstico. Quan va anar a la Seu, a Manresa, amb la mare, només va poder mirar i mirar una església immensa i el cerimonial que passava a l’altar. Amb prou feines li havien dit que era el dia que celebraven l’atorgament d’un títol, d’un honor, i que Monseñor Gibert és de cal Nicet, de Sant Fruitós. Les Escuelas Nacionales fetes fa poc als afores del poble, l’any 1959, porten el seu nom i també el van nomenar hijo predilecto. Al cap de temps, va saber que el nom complet era Mn. Valentí Gibert i Mensa, però encara no acabava de tenir clar això de prelado i doméstico, atabalat amb el record dels hàbits i dels uniformes, enterbolits pel fum de l’encens.

Últims records

Sense toros a la ciutat, no podia ser torero

WhatsApp Image 2021-09-07 at 13.18.30
Enric Roca Carrió

De tites

WhatsApp Image 2021-09-07 at 13.18.30
Enric Roca Carrió

Blau

WhatsApp Image 2021-09-07 at 13.18.30
Enric Roca Carrió

17. Festa Major. Mestre Larrañaga. Exercicis Espirituals. Parada del Jeroni. Sindicat Vertical. Inauguració de l’església de Valldaura. Amb ulls de nen

Joan-Esteve Guillaumet
Joan-Esteve Guillaumet Pérez

La tova persistència de la memòria

Xavier Domènec
Xavier Domènech Sala

Van caure de la trona del Convent de Santa Clara (any 1935)

Lluís Soldevila Mominó
Lluís Soldevila Mominó
Buscar a tot memoria.cat