Color sèpia

En Joan Palat i la censura

Març del 1969. Recital al Cine Cooperativa de Sant Fruitós de Bages de Francesc Pi de la Serra i d’un aleshores desconegut “jove vingut de Xàtiva” que es deia Ovidi Montllor. Fotos de Jaume Grandia.

 

Les Setmanes de Joventut són com un motor o una activitat encomanadissa en una bona majoria de pobles del Bages, semblant a l’esclat dels cineclubs. A Sant Fruitós de Bages, per la Setmana de Joventut que organitzen, li ha tocat portar els textos de les peces que han de cantar en Quico Pi de la Serra i les “d’un jove vingut de Xàtiva” segons paraules del mateix Pi de la Serra, que es diu Ovidi Montllor. Han quedat que per a la seva actuació aniran a “taquillatge” i el que es recapti s’ho repartiran entre tots dos. Temorós, entra en un despatx que hi ha a la ferreteria Vilaseca, a tocar de la plaça de Sant Domènec, on hi ha en Joan Palat, que és qui autoritza o no les lletres de les cançons. L’oficina és plena de fum i en Palat fa anar el llapis vermell. A vegades ratlla tot un text, en altres suprimeix unes paraules. La cançó “Fill de Buda” és una de les que no passen. Permisos, censures, cap recurs, una cursa d’obstacles per mantenir un programa jove.

Últims records

1976 a Vic: Universitat Catalana d’Estiu i alguna cosa més

WhatsApp Image 2021-09-07 at 13.18.30
Enric Roca Carrió

Recordant què havia sentit a dir sobre l’església del Carme el 1936

Lluís Soldevila Mominó
Lluís Soldevila Mominó

Sense toros a la ciutat, no podia ser torero

WhatsApp Image 2021-09-07 at 13.18.30
Enric Roca Carrió

De tites

WhatsApp Image 2021-09-07 at 13.18.30
Enric Roca Carrió

Blau

WhatsApp Image 2021-09-07 at 13.18.30
Enric Roca Carrió

17. Festa Major. Mestre Larrañaga. Exercicis Espirituals. Parada del Jeroni. Sindicat Vertical. Inauguració de l’església de Valldaura. Amb ulls de nen

Joan-Esteve Guillaumet
Joan-Esteve Guillaumet Pérez
Buscar a tot memoria.cat