Records viscuts

Cursets i campionats escolars de natació

Al Club Natació Manresa, actualment Minorisa, es feien cursets de natació. En aquella època hi havia un entrenador holandès que es deia Hans i que tenia espaordida tota la quitxalla, ja que el primer dia que anaves al curset, sense saber nadar, et tirava a la piscina sense res i espavila’t. Llavors t’apropaven un pal perquè t’hi agafessis, però l’ensurt ja l’havies passat i la por et quedava al cos.

Cada any es realitzaven uns campionats escolars de natació, on les diferents escoles hi participaven amb més o menys nedadors. Es feien a la piscina municipal. Hi havia tota una cerimònia amb música de desfilada inclosa; aquesta música era militar (no sé ben bé si era la del film “El Puente sobre el rio Kwai”) i cada escola portava el seu rètol amb el nom del centre. Tots els participants es posaven asseguts a les grades i anaven avisant per megafonia els que els tocava participar. Al final hi havia l’entrega de premis.

Últims records

Sense toros a la ciutat, no podia ser torero

WhatsApp Image 2021-09-07 at 13.18.30
Enric Roca Carrió

De tites

WhatsApp Image 2021-09-07 at 13.18.30
Enric Roca Carrió

Blau

WhatsApp Image 2021-09-07 at 13.18.30
Enric Roca Carrió

17. Festa Major. Mestre Larrañaga. Exercicis Espirituals. Parada del Jeroni. Sindicat Vertical. Inauguració de l’església de Valldaura. Amb ulls de nen

Joan-Esteve Guillaumet
Joan-Esteve Guillaumet Pérez

La tova persistència de la memòria

Xavier Domènec
Xavier Domènech Sala

Van caure de la trona del Convent de Santa Clara (any 1935)

Lluís Soldevila Mominó
Lluís Soldevila Mominó
Buscar a tot memoria.cat