Portada

Aquest web presenta més de 400 fotografies de Manresa anteriors a l’any 1976. Les imatges s’han obtingut mitjançant una convocatòria realitzada a través de la plataforma “El Bages és un clam” (#elbagesesunclam), una iniciativa sorgida a Manresa, durant les primeres setmanes de confinament, que agrupa actualment més d’un centenar d’entitats de la comarca, i que ja ha dut a terme diferents activitats.

La proposta de recollida de fotografies la va presentar la nostra entitat, Associació Memòria i Història de Manresa, a la plataforma i aquesta la va acceptar de seguida. Era una crida a recollir fotografies de la comarca anteriors a l’any 1976. “El Bages és un clam” es comprometia a fer-ne un vídeo amb les fotos de la comarca i la nostra entitat es comprometia a fer un web amb una selecció de les fotografies de Manresa.

El 18 de maig va acabar el termini i al cap de pocs dies, “El Bages és un clam” ja penjava el vídeo amb les fotografies del Bages. Ara, la nostra Associació presenta el web amb les fotografies de Manresa. N’hem seleccionat la major part de les que hem rebut. Hem descartat les que no eren originals, les repetitives, les que eren d’anys posteriors i les de poca qualitat o interès.

Hem dividit el conjunt de les més de 400 fotografies en aquests tres blocs:

 

Fotografies del paisatge urbà

Fotografies de societat

Fotografies familiars

 

També, del conjunt de les fotografies rebudes, n’oferim una selecció de 50 que tenen una significació especial.

De totes les fotografies publiquem un breu peu de foto, la data (si es coneix), el nom de la persona que la va enviar i, en el cas que es conegui, el nom de l’autor/a.

Agraïm a “El Bages és un clam” l’organització d’aquest i d’altres projectes realitzats i agraïm moltíssim la participació de tants ciutadans/es en aquesta convocatòria que ha permès obtenir i donar a conèixer un fons fotogràfic, sorgit de molts racons diferents, molt divers i molt ric.

Us convidem a contemplar-lo i a gaudir-ne.

 

Associació Memòria i Història de Manresa

Buscar a tot memoria.cat