Portada

Josep Maria Espinàs (nascut el 1927) és un dels escriptors més coneguts i prolífics del nostre país: ha publicat 84 llibres i una columna d’opinió diària des de fa més de 30 anys.

Durant sis mesos (tardor 1948-primavera 1949) Espinàs va fer el servei militar a la caserna del Carme de Manresa, com a alferes de milícies. Després de Barcelona, Manresa ha estat la ciutat on ha viscut més temps.

Precisament, aquest web recull en 20 vídeos (d’una durada total d’una hora) els records i les impressions de l’estada manresana de Josep Maria Espinàs, explicats en una entrevista que li vam fer a casa seva el 30 de gener de 2010: les anècdotes viscudes a la caserna, la seva visió de la ciutat… Tot plegat, relatat amb la gràcia, amenitat i precisió descriptiva que sempre l’han caracteritzat.

Josep Alert, Joaquim Aloy i Pere Gasol

 

Manresa era molt agradable. Tenia centre, tenia vida, tenia diversos barris… A mi em va agradar Manresa perquè tenia unes dimensions que em permetia passar ràpidament d’un barri a un altre, observar les diferències. Jo m’hi vaig sentir molt còmode… Em va semblar molt viva, la vaig trobar una ciutat bastant acollidora, per a mi que era un foraster i, a més, temporal“.

(Josep Maria Espinàs sobre la Manresa que es va trobar quan hi feia el servei militar, els anys 1948-49)

Buscar a tot memoria.cat