Portal de memòria
i història de Manresa

La guerra civil i la postguerra a Sant Martí de Torroella i Joncadella: treball de recerca

La guerra civil i la postguerra a Sant Martí de Torroella i Joncadella. Vivències d'uns nens i nenes que avui ja són avis. Jordi Fíguls (2)_00001_b

Títol del treball: La guerra civil i la postguerra a Sant Martí de Torroella i Joncadella. Vivències d’uns nens i nenes que avui ja són avis.

Autora: Jordi Fíguls i Barnaus.

Tutor: Xavier Vinyals.

Centre: Escola Joviat, Manresa.

Any: 2012.

 

El treball es centra en el període de la Guerra Civil Espanyola i en els primers anys de la postguerra. A través del testimoni dels qui aleshores eren nens i avui són avis,  s’explica com es van viure aquests anys al poble de Sant Martí de Torroella (Bages), que és el poble de l’autor.  El treball consta d’una part teòrica per emmarcar el temps històric a nivell general i en particular al poble de Sant Martí de Torroella; i d’una part més pràctica de recollida d’informació oral. L’autor ha entrevistat tantes persones del poble com li ha estat possible, nascudes entre els anys 1922 i 1946.

La guerra civil i la postguerra a Sant Martí de Torroella i Joncadella. Vivències d’uns nens i nenes que avui ja són avis. Jordi Fíguls (pdf).

 

CONTINGUTS RELACIONATS
Buscar a tot memoria.cat

Espai educatiu del portal memoria.cat