Quatre testimonis més al web dels bombardeigs

El nostre web Els bombardeigs franquistes a Manresa (1938-39) incorpora les declaracions de quatre testimonis més d’aquells fets tràgics.

Es tracta de Carme Ausió Ferrer, Josep Batriu Agut, Montserrat Camprubí Rovira i Maria Prat Torras. Maria Prat, a més, ens ensenya els soterranis de casa seva (al carrer de les Escodines), on alguns veïns es refugiaven durant els bombardeigs.

Podeu veure les entrevistes dels testimonis en aquest apartat

Ara fa 75 anys Manresa va ser bombardejada en dues ocasions: el 21 de desembre de 1938 i el 19 de gener de 1939 (cinc dies abans de l’entrada de les tropes franquistes). Aquestes accions salvatges, realitzades quan els franquistes tenien perfectament controlada la guerra, van produir la mort d’un mínim de 35 persones. Entre les víctimes hi havia 6 nens i nenes de menys de 13 anys i 12 dones d’entre 15 i 66 anys.

El web dels bombardeigs ofereix una àmplia informació sobre els fets. A més de les entrevistes a testimonis (26 en total), ofereix 16 entrevistes a familiars de les víctimes, la relació de totes les víctimes mortals, el mapa on van caure les bombes i nombrosos documents de gran interès històric procedents de l’Achivo General Militar d’Àvila, l’Archivo Histórico del Ejército del Aire i l’Ufficio Storico dell’Aeronautica Militare (Roma).

Buscar a tot memoria.cat