Publiquem una carta inèdita de Pompeu Fabra i tres fotografies de l’homenatge que se li tributà a l’exili

A memoria.cat es pot veure una carta inèdita que Pompeu Fabra va escriure a l’industrial i polític Jaume Creus i tres fotografies també inèdites -si bé de poca qualitat- de l’homenatge que se li tributà a Prada de Conflent el febrer de 1948, amb motiu del seu 80è aniversari, nou anys després d’exiliar-se i pocs mesos abans de la seva mort.

 

La carta de Pompeu Fabra és un agraïment a Jaume Creus per haver-li enviat unes fotografies d’aquest homenatge. Fabra també li fa saber que “un nombre considerable de compatriotes residents a Catalunya han volgut associar-se al meu homenatge fent-me arribar a mans un àlbum bellament relligat que conté, ultra una endreça cordialíssima, més de mig miler de signatures recollides en la clandestinitat (membres de l’Institut, professors, escriptors, artistes, estudiants –nois i noies…)”.

L’homenatge aplegà nombrosos polítics i intel·lectuals catalans i tingué la intervenció del president Josep Irla –que lliurà a Fabra una medalla d’or- i de Pau Casals, que interpretà dues obres de Bach i El cant dels Ocells.

Podeu veure la carta i les tres fotografies a l’enllaç següent:

www.memoria.cat/creus.fabra

Buscar a tot memoria.cat