Agraïments

Diverses persones col·laboren amb les seves aportacions econòmiques i fan possible la realització de nous projectes de la nostra Associació i el manteniment de www.memoria.cat

En aquest sentit volem destacar que la família d’Albert Pelfort i Giró ha donat a l’Associació Memòria i Història de Manresa l’import de la indemnització a la qual tenia dret com a víctima del franquisme.

A causa del seu compromís amb la República, el surienc Albert Pelfort i Giró (1917-1993) va patir dos anys de privació de llibertat. Va ser un dels centenars de milers de víctimes de la repressió franquista. Per mitjà de la por, el règim sorgit de la Guerra Civil Espanyola va intentar no tan sols castigar els vençuts, sinó també anul·lar, de cara al futur, la seva capacitat de reacció. No va ser, però, el cas d’Albert Pelfort, que després de sortir de la presó continuà participant en la lluita antifranquista.

Finalitzada la dictadura, i amb la recuperació de les llibertats democràtiques, Pelfort va decidir renunciar a la indemnització a la qual tenia dret per haver sofert aquells dos anys de reclusió. Segons el testimoni de la seva filla Elionor, “el seu desig no era obtenir cap compensació econòmica, sinó que hi hagués un reconeixement oficial, per part de les institucions públiques, que tot el que es va fer durant la dictadura franquista tenia una base il·legal”.

Fidel a aquesta voluntat, la família ha fet una donació de tres mil euros a l’Associació Memòria i Història de Manresa, que corresponen a la indemnització que hauria percebut Albert Pelfort.

Des de l’Associació, volem compartir amb vosaltres el nostre agraïment per aquest gest.

 

Associació Memòria i Història de Manresa

Buscar a tot memoria.cat