Publiquem un web amb més de 200 fotografies de la històrica nevada del 1962 a Manresa

Panoràmica des del Pont de Sant Francesc. (Autor: Fotografia Francitorra)Carretera de Vic. Petit pessebre davant la botiga Cafès i Tabacs Busquets. (Autor: Juanjo Busquets).

 

Amb motiu dels 60 anys de la històrica nevada que hi va haver a Catalunya el dia de Nadal del 1962, publiquem aquest web que té com a objectiu recuperar imatges i informacions d’aquell fet a Manresa.

Exposem el recull de 240 fotografies que són el resultat d’una recerca documental i d’una crida feta als manresans. Pensem que pot ser d’interès identificar els llocs de la nostra quotidianitat però de fa 60 anys i més en aquell context tan especial. Creiem que és un exercici prou interessant i ple de sorpreses.

El web consta d’un primer apartat introductori amb una selecció de 50 fotografies representatives del conjunt. A continuació exposem totes les fotografies classificades per autors. Seguidament hi trobareu un mapa interactiu on poder visualitzar fàcilment com eren i com van quedar els carrers, les places i els edificis aquells dies de la nevada.

També hi trobareu un apartat dedicat a analitzar les causes del fenomen meteorològic; una crònica dels esdeveniments on destaquen les conseqüències que van tenir per als ciutadans de Manresa i com aquests van reaccionar per superar les dificultats que la situació va provocar.

L’enllaç del web és aquest: www.memoria.cat/nevada-1962-manresa

L’autor del web és Jaume Esquius Jofré, membre de l’Associació.

Buscar a tot memoria.cat