Publiquem la relació d’alumnes de l’Institut Lluís de Peguera dels primers 24 anys

El nostre portal dona a conèixer un nou web, “Relació d’alumnes de l’Institut Lluís de Peguera (1927-1951). L’autora del web és Carme Botifoll Benasat.

En el web es transcriuen els noms i cognoms del “I CATÁLOGO DE EX ALUMNOS DE LA ASOCIACIÓN DE EX ALUMNOS DEL INSTITUTO NACIONAL DE ENSEÑANZA MEDIA DE MANRESA”, editat l’any 1953 per Gràfiques Perramon.

Es tracta d’un llistat de 1.099 alumnes que van assistir a classe des de la inauguració de l’edifici, el curs  1927-28, i fins el curs 1950-51. Tot i que el llistat és incomplet, pensem que és molt útil donar-lo a conèixer per la importància que l’Institut Lluís de Peguera ha tingut per Manresa i el Bages i pel gran nombre de persones conegudes que van sortir de les seves aules.

A més de la relació de tot l’ alumnat, ordenat alfabèticament tal com apareix en el catàleg, podeu, també, fer una cerca per curs escolar. Hi trobareu una anàlisi de les dades on, entre altres informacions, podreu veure-hi el nombre d’alumnes per cursos, el percentatge d’homes i de dones, les carreres universitàries o les llicenciatures i les professions que tenien l’any d’edició del catàleg (1953) i els municipis on vivien aquell any. També podem saber que tres van ser assassinats durant la rereguarda republicana, quatre van morir al front de guerra, nou van ser cridats a files com a “biberons”, tretze van ser empresonats a camps de concentració o presons franquistes, dos van patir la depuració  i dos més, Joaquim Amat-Piniella i Josep Bailina, van ser deportats al camp d’extermini de Mauthausen, a Àustria.

Finalment, també podeu veure imatges de la portada i la introducció del catàleg, una fotografia d’alumnes i la primera matrícula de l’Institut, que corresponia a Simeó Selga i Ubach.

El web té el següent enllaç: www.memoria.cat/alumnes-institut-lluis-de-peguera

Relació alumnes Institut Lluís de Peguera dels primers 24 anys

Buscar a tot memoria.cat