Montserrat Bozzo, Antònia M. Gorgas i Lluís Soldevila aporten els seus “records personals” a www.memoria.cat

Dues manresanes i un manresà més escriuran a partir d’avui records i vivències personals de Manresa a l’apartat “records personals”, de www.memoria.cat: Montserrat Bozzo Roqué, Antònia M. Gorgas Bargay i Lluís Soldevila Mominó.

Montserrat Bozzo Roqué (Sant Cugat del Vallès, 1940). Treballadora Social, presidenta de la Comissió Gestora de l´Actual Col·legi Oficial de Treballadors Socials de Catalunya, cofundadora de l’Agrupament del Carme -que posteriorment es va fusionar amb l´Agrupament Cardenal Lluch- i responsable de la demarcació de Vic de Noies Guies. Presidí el Comitè Local de Convergència Democràtica de Catalunya durant 8 anys, però posteriorment deixà el partit. Els seus dos primers articles, a la secció que porta per títol “Records i vivències”, parlen de la Manresa de la seva infància: el primer es titula “Manresa, una ciutat grisa?” i el segon, està dedicat al transport i a la circulació d’aquells anys.

 

Antònia M. Gorgas Bargay (Manresa,1950). Mestra i pedagoga. 35 anys d’atenció i suport educatiu a infants malalts a l’Escola de l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. En els anys de docència: soci de HOPE (Hospital Organisation of Pedagogues in Europe), membre fundador d’ACPEAH (Associació Catalana de Professionals de l’Educació a l’àmbit hospitalari) i membre actiu de l’equip LACENET. Presidenta de l’Associació Misteriosa Llum (2010-2014) i membre de l’Associació “l’Olivera” (càncer de mama). La seva secció es titula “Capsa de records” i al seu primer article parla de la seva àvia, que va quedar ferida en un bombardeig franquista a Manresa, fet que no va poder constatar fins que no va veure l’exposició “I la mort va caure del cel”, dedicada als bombardeigs. Al segon article parla de mossèn Valentí Gibert i d’una porta misteriosa de la basílica de la Seu.

 

Lluís Soldevila Mominó (Manresa 1931). Va néixer al barri de les Escodines. Va ser un dels fundadors de l’AMPA del col·legi Ave Maria i va formar part de la junta directiva de Lingua Club. L’any 2008 va ser guardonat amb el Premi Jacint Carrió pel seu relat Vivències, que recull nombrosos records de la seva infància i joventut. El seu apartat es titula “Coses viscudes”. El primer article el dedica al “cosinet Peret” (Pere Calvet Soldevila), un dels “biberons” manresans que va desaparèixer a la Batalla de l’Ebre. Al segon rememora els “primers dies i temps del 1939”, amb la seva àvia havent d’aixecar el braç davant dels militars i amb la presó del carrer de Sant Bartomeu plena a vessar.

La finalitat dels “records personals” és recollir vivències de diferents manresans i manresanes que ens permetin conèixer o enriquir el nostre passat.

Trobareu els articles dels diferents col·laboradors en aquest enllaç: https://www.memoria.cat/records-personals.

La majoria d’articles els anem donant a conèixer a través del Facebook i el Twitter de Memoria.cat. Fins ara ja hi participen Àngels Arrufat Dalmau, Josep Arola Sierra, Josep Maria Bertran Teixidor, Francesc Comas Closas, Xavier Domènech Sala, Josep Fuentes Ribas, Joan-Esteve Guillaumet Pérez, Juli Grandia Cortina, Ramon Majó Lluch, Josep Maria Massegú i Bruguera, Ignasi Perramon i Carrió, Josefina Recasens Guitart, Jaume Serra i Carné, Francesc Serra Feu, Ignasi Segon Comellas, Jaume Serra Fontelles, Joan Maria Serra Sala, Jaume Torras Rodergas i Joan Vilamala i Terricabres.

 

 

Buscar a tot memoria.cat