Memòria.cat publica l’acta original del segon casament de Lluís Companys

El document procedeix del Registre Civil de Barcelona

Des d’avui mateix el portal telemàtic Memòria.cat incorpora una nova aportació dins el web Documents inèdits de Lluís Companys i Carme Ballester. Es tracta de l’acta del segon casament de qui fou president de la Generalitat. D’aquest document, fins ara se’n mostrava la traducció francesa, realitzada amb motiu de la tramitació de la sol·licitud d’indemnització que la vídua de Companys adreçà a les autoritats alemanyes l’any 1969, poc abans de morir.

Procedent del Registre Civil de Barcelona, l’acta que certifica l’enllaç matrimonial entre Lluís Companys i Carme Ballester porta data de 5 d’octubre de 1936, poc després de l’inici de la Guerra Civil. A més de les signatures dels contraents, també s’hi poden veure les firmes de Ventura Gassol -escriptor i polític, conseller de Cultura de la Generalitat- iManuel Companys, germà del president.

Avui fa 74 anys que Lluís Companys fou afusellat al castell de Montjuïc per ordre del general Franco. Aquí podeu llegir la darrera –i commovedora- carta que va escriure a Carme Ballester.

Buscar a tot memoria.cat