L’Associació participa en les activitats paral·leles de l’exposició d’Agustí Centelles

Dijous passat es va inaugurar l’exposició “Agustí Centelles (1909-1985), fotoperiodista“, que es pot veure a la sala d’exposicions de la Fundació Caixa Manresa fins el 24 d’octubre.

La nostra Associació, Memòria i Història de Manresa, va rebre l’encàrrec de la Fundació Caixa Manresa de dissenyar un conjunt d’activitats paral·leles a celebrar durant el període de l’exposició.

Les activitats que es duran a terme són les següents:

Dimarts 14 de setembre, a les 20:00 h: “Agustí Centelles, la modernització del fotoperiodisme català”, conferència a càrrec de Teresa Ferré, periodista, professora a la Universitat Rovira i Virgili.

Dimarts 28 de setembre, a les 20:00 h: “L’obra d’Agustí Centelles: l’estètica del compromís“, conferència a càrrec de Sandra Balsells, fotoperiodista i professora de la Universitat Ramon Llull.

Dimecres 13 d’octubre, a les 20:00 h: Taula rodona sobre “Els fons fotogràfics després del cas Centelles”, amb la participació de:

  • Ramon Alberch (Subdirector general d’arxius i gestió documental de la Generalitat de Catalunya i Director de l’Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents).
  • Joan Boadas (Arxiver Municipal de Girona. Director del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge [CRDI]).
  • David Balsells (Conservador en cap del Departament de Fotografia del Museu Nacional d’Art de Catalunya [MNAC]).

Dissabte 9 d’octubre, a les 20:00 h, al Teatre Conservatori: Representació de l’espectacle “La maleta de l’Agustí”, a càrrec de la companyia de titelles Farrés Brothers, inspirat en un fragment de la vida d’Agustí Centelles. Amb la col·laboració d’Imagina’t.

Vegeu el tríptic de l’exposició.

Vegeu la notícia de la presentació de l’exposició i dels actes paral·lels al Regió7, a Manresainfo.cat i a La Malla

Vegeu la notícia de la inauguració de l’exposició al Regió7 i a Manresainfo.cat

Buscar a tot memoria.cat