Exposició d’Agustí Centelles a la Fundació Caixa Manresa, del 26 d’agost al 24 d’octubre

Coincidint amb la Festa Major de Manresa, el dijous 26 d’agost, a les 8 del vespre, la Fundació Caixa Manresa inaugura l’exposició “Agustí Centelles (1909-1985), fotoperiodista“.

 

Durant pràcticament dos mesos (fins al 24 d’octubre), es podrà contemplar a la sala d’exposicions de l’entitat (La Plana de l’Om, 5) una part de l’obra d’un dels grans fotoperiodistes de la guerra europea, de plena actualitat a causa de la polèmica per la destinació dels seus fons.

L’exposició és una producció de Caixa Catalunya que fa uns quants anys que itinera. La mostra és formada per quaranta fotografies. A més de les seves conegudes imatges de la Guerra Civil Espanyola, hi ha altres fotografies sobre la vida quotidiana, el fet divers, el retrat… tot allò que en el seu moment conformà l’univers visual d’Agustí Centelles.

Segons la Fundació “aquesta exposició és un pas més per a situar Agustí Centelles en el lloc que li correspon en la història de la fotografia catalana, en els orígens del fotoperiodisme mundial i en la memòria col·lectiva del nostre poble“.

Per a més informació, vegeu el tríptic de l’exposició.

Buscar a tot memoria.cat