Editem les “Vivències” de Lluís Soldevila i Mominó (Manresa, 1931)

Des d’avui mateix les “Vivències” de Lluís Soldevila es poden veure a Memoria.cat. Aquest text, guardonat l’any 2008 amb el Premi Jacint Carrió –dins el Premis Bages de Cultura-, ofereix un fresc de la vida manresana a través de fets dels quals el mateix autor va ser-ne testimoni durant la seva infantesa.

Centrades principalment en el període de la Guerra Civil i la postguerra, les “Vivències” de Soldevila –que es fan públiques per primera vegada- aborden un ampli ventall de qüestions com la fúria anticlerical, l’arribada de refugiats, els bombardeigs, l’entrada de les tropes franquistes a la ciutat, la humiliació dels vençuts i l’estraperlo, des de la perspectiva d’un infant que va viure una de les etapes més convulses de la història de la capital del Bages.

Amb aquesta aportació Memoria.cat enriqueix els continguts del web dedicat als Records de Lluís Soldevila i Mominó, on també es poden veure 32 fragments d’una entrevista enregistrada amb vídeo.

Podeu veure el text sencer de les “Vivències” clicant en aquest enllaç. En aquest apartat podeu trobar-ne una selecció de fragments.

Buscar a tot memoria.cat