Diumenge 3: cloenda de l’exposició sobre els bombardeigs amb la intervenció del grup Incordis

El proper diumenge, dia 3 de març, es clausura l’exposició “I la mort va caure del cel. 80 anys dels bombardeigs franquistes a Manresa”, produïda per l’Associació Memòria i Història de Manresa i l’Ajuntament de Manresa i que es pot veure al refugi antiaeri del Grup Escolar Renaixença (carrer del Canonge Montanyà).

Amb motiu de la cloenda, diumenge, a les 12:30, el Cor reivindicatiu Incordis interpretarà un recital de cançons republicanes a l’interior del refugi.

En tractar-se del darrer dia de la mostra, hi haurà 2 visites guiades: a les 11:30 i a les 13:00.

Horaris: divendres de 18 a 20h; dissabte de 12 a 14h i de 18 a 20h i diumenge de 11 a 14h

Visites guiades: dissabte, a les 13:00, i diumenge, a les 11:30 i a les 13:00

Visites concertades per centres educatius: entre setmana

El 21 de desembre del 1938 i el 19 de gener del 1939, a finals de la Guerra Civil, l’aviació franquista va bombardejar la ciutat de Manresa produint un mínim de 35 víctimes mortals. L’exposició vol recordar aquests fets tràgics, acostar l’espectador a les circumstàncies de l’època i homenatjar les persones que hi van perdre la vida.

Trobareu informació, documents, imatges i vídeos de familiars de les víctimes i de testimonis dels bombardeigs al web “Els bombardeigs franquistes a Manresa (1938-39)”:

www.memoria.cat/bombardeigs

I el nostre portal educatiu memoria.cat/edu  ha preparat un material didàctic de suport per treballar el contingut de l’exposició adreçat a l’alumnat de secundària i de batxillerat.

Buscar a tot memoria.cat