“Cent anys llegint Planes”

Tres actes en record i homenatge al periodista i escriptor manresà Josep Maria Planes

 

Amb el lema Cent anys llegint Planes, diverses entitats manresanes (El Galliner, Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Òmnium Bages-Moianès i Associació Memòria i Història de Manresa), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, hem programat un seguit d’actes, durant el mes de juliol, per tal de reivindicar la figura del periodista i escriptor manresà Josep Maria Planes i Martí (1907-1936) i contribuir a difondre’n l’obra.

S’escau que el propvinent dia 19 de juliol farà cent anys de la publicació del seu primer article signat, aparegut a les pàgines del diari “El Pla de Bages” i dedicat a l’insigne dramaturg Àngel Guimerà, traspassat el dia abans. Casualment el darrer article de Josep Maria Planes també va sortir publicat un 19 de juliol, poc més d’un mes abans que un escamot de la FAI posés fi a la seva vida, l’agost de 1936.

Els actes previstos són:

Josep Maria Planes, un referent per al periodisme literari i d’investigació”

Taula rodona amb la participació dels periodistes culturals Pep Corral, Anna Hernàndez i Aleix Solernou, i amb el periodista Eduard Font com a conductor de l’acte.

Dijous 4 de juliol, a les 19 h, a l’Espai Òmnium de Manresa.

 

Vine a llegir Planes”

Una lectura pública de fragments d’obres diverses, amb la participació del públic assistent.

Dijous 11 de juliol, a les 20 h, a la plaça de Serarols.

 

Planes (del turisme literari al periodisme compromès)”

Lectura teatralitzada. Muntatge creat per l’escriptor Llorenç Capdevila a partir de textos del periodista manresà, dirigit per Fina Tapias i interpretat pel grup d’actors i actrius de la Companyia Els Carlins.

Dijous 18 de juliol, a les 19 h, a l’Espai Plana de l’Om.

Trobareu una àmplia informació sobre la vida i obra de Josep Maria Planes al Web de Josep Maria Planes i Martí. Escriptor manresà (1907-1936). Pioner i víctima del periodisme d’investigació.

 

Buscar a tot memoria.cat