Agraïment a Jaume Quintana Tort, que ens ha deixat avui

L’Associació Memòria i Història de Manresa lamenta profundament la mort de Jaume Quintana Tort, que ens ha deixat aquest matí a Oviedo. Volem testimoniar a la seva família el nostre condol. Alhora volem fer públic el nostre agraïment perquè sempre que li havíem demanat, en Jaume Quintana havia col·laborat amb nosaltres.

Hem d’agrair-li especialment -a ell i també a les seves germanes, Carme i Marta- que ens facilités tots els materials de difusió (més d’un miler d’imatges que ell mateix havia digitalitzat) i el llistat de tots els membres de la històrica Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41, creada pel seu pare, Antoni Quintana Torres. El conjunt d’aquesta documentació va permetre enriquir notablement el web que vam dedicar a la “Lleva del biberó”: www.memoria.cat/llevadelbibero

També agrair-li tot el material fotogràfic que ens va fer arribar del seu pare i que, entre altres treballs, ens va permetre confegir el web dedicat a les grans obres públiques de la Manresa dels anys 1960-1970:

https://www.memoria.cat/fotografies-obres-publiques-manresa-1960-70/

Manresa perd un extraordinari divulgador de les fotografies antigues de Manresa (va anar publicant al Facebook i a Instagram fotografies del seu pare i també moltes de pròpies) i una persona sempre disposada a col·laborar en la difusió i el coneixement de la memòria gràfica de la ciutat i de l’encomiable tasca duta a terme per l’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41.

Ha estat un gran privilegi haver pogut treballar amb Jaume Quintana Tort. Descansi en pau.

Buscar a tot memoria.cat