Adhesions a la proposta de restituir la placa dedicada a Àngel Guimerà

El secretariat de la Comissió de la Dignitat ha enviat un missatge a la nostra Associació en què expressa el seu suport a la sol·licitud que vam plantejar a l’Ajuntament de restituir la placa d’Àngel Guimerà retirada per la dictadura franquista. El text del comunicat diu així:

Benvolguts amics
Rebeu el suport a aquesta petició de la Comissió de la Dignitat. La memòria històrica no té sentit sense la restitució dels signes de la nostra cultura i identitat nacional que els franquistes van voler destruir
”.

Al seu torn, alguns col·lectius manresans també se’ns han adreçat en els mateixos termes. La CUP de Manresa s’ha adherit plenament a la nostra proposta de restitució de la placa. Per la seva banda, el president de l’Orfeó Manresà, Lluís Piqué, ens felicita en nom de l’entitat “per la iniciativa de reivindicar a l’Àngel Guimerà, persona que, com bé sabeu, va escriure l’himne de l’Orfeó Manresà, i que estem en procés per posar-lo de nou en solfa, amb les seves dues versions, la que està musicada pel nostre fundador, l’Estanislau Casas, i la que posteriorment va musicar en Lamote de Grignon, soci honorari, com ho és també n’Àngel Guimerà”. L’Orfeó assenyala que resta a la nostra disposició pel que creguem que pot col·laborar.

Per la seva banda, els mitjans de comunicació locals han fet un ampli ressò de la notícia:
Aquí podeu veure el tractament que li dona el periòdic Regió7 del 4-6-2009.

     

Aquí podeu veure la notícia a Televisió de Manresa, emesa el 4-6-2009

Agraïm molt aquestes mostres de suport.

Buscar a tot memoria.cat